-->

Vole padni/vole lehni - Pravidla hry

Počet Hráčů: 3-4 Hráči
Druh Karet: Mariášové(32 karet), Francouzské (52 karet), nebo jiné druhy karet.  
Doporučený věk: 6+  
Cíl hry:Nebít posledním hráčem co vyloží karty




Vole lehni

Vole lehni nebo také vole padni je oblíbená, časově nenáročná a zábavná hra pro hráče každého věku. Pravidla hry jsou jednoduchá a lehce upravitelná pro každou situaci. 
    Hraje se zpravidla s mariášovými kartami, pokud nemáte poruce mariášové karty lze použít i jeden balíček karet francouzských (žolíkových). 

Pravidla hry Vole lehni

Vole lehni pravidla
Vole padni 
    Všem hráčům se postupně rozdávají karty ze zamíchaného balíčku a to tak dokud se nerozdají všechny, v případě že hrají pouze tři hráči se nejprve z balíčku vyjme 8 karet jedné barvy a hraje se bez nich. Cílem hry je jako první nasbírat všechny karty jedné barvy. Hraje se po směru hodinových ručiček a hráč nalevo od rozdávajícího započíná hru a to tak že pošle dalšímu hráči jednu ze svých karet, tak aby jí nikdo neviděl. Takhle se pokračuje pořád dokola dokud jeden z hráčů nesestaví kompletní barvu v tom okamžiku pokládá karty na stůl a tak aby všichni viděli, že opravdu sestavil celou barvu. Poté co první hráč položí karty, ostatní hráči pokládají karty také a ten který je položí na stůl jako poslední prohrává a je "Vůl". První pokládání karty je většinou doprovázeno výkřikem "Vole padni", ale podle dohody hráčů se může výkřik obměnit či úplně vypustit a karty pokládat potichu a nenápadně aby ostatní museli pozorněji vnímat hru.
    Doplňující informace
  • Hráč zpravidla posílá dál nehodící se karty, ale může se pokusit ostatní hráče zmást a poslat i jednu z karet které sbírá.
  • Při hraní hry Vole padni s dětmi je vhodné změnit konečný titul z vola na například ospalce

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za zájem o naše stránky. V případě jakýchkoliv dotazů či připomínek, neváhejte napsat.