-->

Červená bere Pravidla - jednoduchá hra pro každého

Počet Hráčů: Minimálně 2
Druh Karet: Mariášové(32 karet)  
Doporučený věk: 4+  
Cíl hry: nasbírat všechny karty


Červená bere



Pravidla hry červená bere

Červená bere je oblíbená karetní hra jejíž variace se hrají po celém světě a ve všech věkových skupinách. Hra je vhodná pro 2 a více hráčů a díky její rychlé a jednoduché povaze je vhodná i jako společenská hra pro děti předškolního věku. Další výhodou je i to že jedna rychlá partička hry červená bere se dá odehrát za pár krátkých minut a proto se její pomocí lehce odreagujete a zabavíte kdykoliv a kdekoliv.

Pravidla hry červená bere


Pro začátek hry stačí jeden balíček mariášových karet a 2 osoby, ale pro hru lze využít libovolný styl hracích karet pokud se hráči domluví která z barev či typů bude tou která "bere".


Na začátku každé hry se mezi hráče rovnoměrně rozdají všechny karty lícem dolů aby nikdo neviděl žádné karty a to ani svoje. Následně hráči jeden po druhém po směru hodinových ručiček vykládají karty do středu stolu lícem vzhůru dokud jeden z nich nevyloží na stůl červenou. Tento hráč následně bere ze stolu všechny do té doby vyložené karty a přidává je dospod svého balíčku. Pokud je na stůl vyložená červené ale nejsou pod ní žádné další karty tak tato červená zůstává na stole. Konec hry nastává když jeden z hráčů nasbírá všechny karty do svého balíčku. Tento hráč se tak stává vítězem nebo poraženým (podle dohody).


Variace hry červená bere

Jako u jiných karetních her je i u červené bere mnoho ruzných variací

  • Akční:Jednou z variací je že hráč bere pouze v případě že po vyložení červené vykřikne "Beru" nebo jinou dohodnutou hlášku a to předtím než další hráč stihne plně vyložit kartu svoji. Tato varianta značně rychlejší a akčnější, ale samozřejmě se dá hrát pouze za předpokladu že ten kdo nasbírá celý balíček vítězí, v opačném případě toto dodatečné pravidlo naprosto ztrácí smysl.

  • Složitější: Tato varianta hry je o něco zdlouhavější. Základem této obdoby je to, že hráč hráč který vyloží červenou nebere balíček okamžitě ale pouze v případě že jeho následují karta není červená. Hra vypadá takto: hráči vykládají karty na stůl jeden po druhém dokud jeden nevyloží červenou, poté tento hráč vyloží další kartu ze své hromádky karet pokud je také červená, hra pokračuje dále, pokud ale červená není tak teprve tehdy hráč celý balík karet ze středu bere.    

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za zájem o naše stránky. V případě jakýchkoliv dotazů či připomínek, neváhejte napsat.