-->

Bridž / Bridge - Pravidla

Počet Hráčů: pro 4 hráče
Druh Karet: Francouzské (52 karet)
Doporučený věk: 8 let a více



Karetní hra Bridž

Pravidla hry 


Spoluhráči u stolu sedí naproti sobě, karty se zamíchají a po jedné rozdají.
  • Fáze hry 
    • Dražba - 1 fáze hry bridge. Jako první licituje hráč který rozdával karty. Jeden po druhém hráči během licitace nabízejí závazek k sehrání. Závazek který nabízejí je složen z barvy trumfů ( řazeny v pořadí trefy - káry - srdce - piky - bez trumfů) a z počtu zdvihů nad polovinu ( nad 6). Závazek je během licitace možno pouze zvyšovat,  to je nabídnout dražší barvu při shodném počtu zdvihů, nebo zdvihů více, další možností je kontrovat. Jako další možnost během licitace je vzdát se dražení, to se provádí slovem pas. V případě že se tři hráči vzdají dražení, hraje se poslední závazek, který byl vydražen.
    • Sehrávka - Faze hry, při které je odehráno celkem 13 zdvihů.První vynáší hráč sedící na levo od hráče hlavního. Hlavní hráč je hráč strany, která vyhrála licitaci a jako první hlásil barvu trumfů. Po tom co vyloží první hráč,poté složí druhý hráč strany, která licitaci vyhrála, všechny karty v ruce lícem vzhůru a stává se z něj takzvaný tichý hráč ( tzv. Dummy) a s jeho kartami hraje hlavní hráč. V případě, že dvojice která nabídla v licitaci vyšší závazek, daný závazek uhraje, v tom případě strana vyhrává. Pokud tento závazek strana neuhraje, vyhrává druhá strana.


Bridž pravidla hry
Pravidla hry Bridž

1 komentář:

  1. pro toho kdo to ještě nikdy nehrál je to až moc stručné,taky jsou tam i výrazy které amatér třeba nezná a neshledá se s vysvětlením

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za zájem o naše stránky. V případě jakýchkoliv dotazů či připomínek, neváhejte napsat.